SEARCH SOME THING...

गुरुवार, 20 जुलाई 2017

ENG CHAPTER -3 THE ENORMOUS TRIP

CHAPTER -3
THE ENORMOUS TRIP

1. What did the old man plant?
Ans. The old man planted some turnip seeds.

2. Why was it difficult for the old man to pull up the turnip?
Ans. It was difficult for the old man to pull the turnip because it was enormous.

3. Who helped him to pull up the enormous turnip?
Ans. An old woman, a boy and a girl helped him to pull up the enormous turnip.

4. Who ate the enormous turnip?
Ans. The old man, the old woman, the boy and the girl ate the enormous turnip.

5. Name and draw four vegetables that have to be pulled out from the earth. Now name them in your language.
Ans. Potato
Ginger
Carrot
Radish

6. Let’s go shopping! How many vegetables can you find in the maze? Draw a circle around each word. One has been done for you.
Ans.

7. A game of opposites.
The entire class can be divide into two groups where one group says one word and the second group says the opposite word.
Ans.
Group I
Group II
Pull
Push
Black
White
True
False
Right
Wrong

8. This is how the game goes on. Some words are suggested here. You may pick up some words from the lesson.
Ans.
Far
Near
Good
Bad
Dark
Bright
Up
Down
Old
New

9. Name four vegetables you ate last week. Write their names here.
Ans.
One
Many
Carrot
Carrots
Turnip
Turnips
Onion
Onions
Potato
Potatoes
Tomato
Tomatoes

10. One word in each of the following set is different than the others. Choose the odd one out.
(i) Turnip, potato, tomato, sunflower, brinjal, carrot.
Ans. Sunflower.
(ii) Cow, horse, fox, kangaroo, melon.
Ans. Melon.
(iii) Banyan, neem, peepal, mango, snake, apple.
Ans. Snake.
(iv) Rose, lily, sunflower, lotus, cauliflower.
Ans. Cauliflower.
(v) Peacock, parrot, lizard, crow, woodpecker.
Ans. Lizard, Woodpecker.

11. Say aloud:
Ans. (i) Pull
(ii) Full
(iii) Put
(iv) Cool
(v) Root
(vi) Shoot
(vii) Cut
(viii) But
(ix) Shut

कोई टिप्पणी नहीं:

YOU CAN COMMENT/SEND/CONTACT US HERE

नाम

ईमेल *

संदेश *