SEARCH SOME THING...

गुरुवार, 20 जुलाई 2017

CHAPTER -8 (POEM) WHAT’S IN THE MAILBOX?

CHAPTER -8 (POEM)
WHAT’S IN THE MAILBOX?

1. Who does the postman bring letters for?
Ans. The postman brings letters for the child’s mom and dad.

2. Does the child ever get a letter?
Ans. The child never gets a letter.

3. What does the child decide to do?
Ans. The child decide to write letters to his friends.

4. Have you written letters?
Ans. Yes, I have written letters.

5. Who have you written to?
Ans. I have written letters to my friends.

6. Who would you like to write to today? How?
Ans. I would like to write to my grandfather today because day after tomorrow is his birthday.

7. Now write a letter to your friend, telling his about your school. You can use some of these words: classroom, children, bell, blackboard, teacher building.
Ans. H. No 509
Gulabi Bagh
Delhi – 110077
25 April, 2010
Dear Ritak,
Today I am going to tell you about my school. My school has a very big building. It has 2000 children and 35 classrooms. In every classrooms, there is a blackboard. In my school, there are 45 teachers. They are well qualified and teach us very nicely.
I like my school very much.
Your lovingly
Nutan

8. Here are some people who help us. Let us try matching.
Ans. (i) A postman brings our letters.
(ii) A cobbler mends our shoes.
(iii) A librarian works in a library.
(iv) A driver drives a motor vehicle.
(v) A dramatist writes play.
(vi) A teacher teaches in a school.
(vii) A nurse looks after patients.
(viii) A musician plays musical instruments.
(ix) An astronaut travels in a space craft.
(x) A clown makes people laugh.

कोई टिप्पणी नहीं:

YOU CAN COMMENT/SEND/CONTACT US HERE

नाम

ईमेल *

संदेश *