SEARCH SOME THING...

गुरुवार, 20 जुलाई 2017

CHAPTER -7 (POEM) PUPPY AND I

CHAPTER -7 (POEM)
PUPPY AND I

1. Who is I in the poem?

Ans. “I” is the poet, a small child, in the poem.

2. Where is the man going?

Ans. The man was going down the village to get some bread.

3. Why didn’t the child go with the horse?

Ans. The child didn’t go with the horse because the horse was going in the village to get some hay.

4. Why did the child go with the puppy?

Ans. The child wanted to play and the puppy was going to play. So the child went with the puppy.

5. Do you have a pet?

Ans. Yes.

6. Talk about the three things that you and your pet do together.

Ans. (i) We play football together.

(ii) We see TV together.

(iii) We sleep in a same room.

7. How do you look after your pet? Tell the class in your own language and then in English.

Ans. My cat’s name is PUSSY. I feel the pussy daily I make bathe the PUSSY daily. I play with the PUSSY in the garden.




8. Say Aloud.

Ans. (i) Bread

(ii) Said

(iii) Hay

(iv) Today

(v) Roll

(vi) Pole

9. Match the animals with their sounds.

Ans.

A horse

Neighs

A dog

Barks

A sheep

Bleats

A cat

Mews

An elephant

Trumpets

A tiger

Roars

A cow

moos

10. List these animals under domestic animals and wild animals.

Ans.

Domestic animals

Wild animals

Dog

Jackal

Cow

Fox

Sheep

Tiger

Goat

Bear

Buffalo

Elephant

11. Fill in the blanks with rhyming words.

Ans. Hill – Bill – Pill

Hay – Gay – Day

Fine – Dine – Line

Get – Set – Met

Going – Snowing – Roaring

Hare – Care – Dare

12. Choose the right words.

Ans. (i) Bruno is my pet.

(ii) He breaks his dish.

(iii) Daddy gives him milk.

(iv) Mummy gives him a new dish.

(v) Bruno is now happy.

कोई टिप्पणी नहीं:

YOU CAN COMMENT/SEND/CONTACT US HERE

नाम

ईमेल *

संदेश *