SEARCH SOME THING...

गुरुवार, 20 जुलाई 2017

CHAPTER -7 LITTLE TIGER, BIG TIGER

CHAPTER -7
LITTLE TIGER, BIG TIGER

1. Tick the right answer.
(i) Where did the mother tiger and her small tiger and her small tiger cub live?
Ans. Near a river.
(ii) What did the mother tiger hunt when the sky was dark?
Ans. Fish and frogs.
(iii) What did the tiger cub catch one night?
Ans. A frog.

2. What happened to the little tiger cub when he chased the frog?
Ans. The little tiger cub lost and saw another tiger in the jungle.

3. Word game: Can you place these letters in their right order to form the name of animals.
Ans. (i) semou – Mouse
(ii) resho – horse
(iii) oinl – lion
(iv) peshe – sheep
(v) rede – deer
(vi) lubl – bull
(vii) giter – tiger
(viii) folw – wolf

4. Now write six sentences from the above picture.
Ans. (i) A tiger lives in a den.
(ii) A bee lives in a bee hive.
(iii) An ant lives in ant hill.
(iv) A duck lives in a pound.
(v) A sparrow lives in a nest.
(vi) A spider lives in a web.
(vii) A rabbit lives in a burrow.

5. The animals /birds have to reach their home. Find out where they live.
Ans. (i) A bee lives in a hive
(ii) An ant lives in ant hill.
(iii) A duck lives in a pond.
(iv) A tiger lives in a den.
(v) A rabbit lives in a burrow.
(vi) A spider lives in a web.
(vii) A sparrow lives in a nest.

6. Say aloud.
Ans. (i) Quiet
(ii) Fellow
(iii) Biggest
(iv) Richer
(v) Quite
(vi) Shallow
(vii) Small
(viii) Richest
(ix) Queen
(x) Swallow
(xi) Smaller
(xii) Pounce
(xiii) Quarrel
(xiv) Big
(xv) Smallest
(xvi) Bounce
(xvii) Bellow
(xviii) Bigger
(xix) Rich

कोई टिप्पणी नहीं:

YOU CAN COMMENT/SEND/CONTACT US HERE

नाम

ईमेल *

संदेश *